26.1.2015 klo 19.00

Uskon, että saan paljon tietoa ja ennen kaikkea toivon, että se olisi sydämentietoa. Sisäistäisin kuulemani, jotta se saisi elämän minussa.

Viime keväänä TARE:lla tein kuvan, jonka yritän liittää tähän päivään. Kuva kertoo unelmasta, joka nyt toteutuu.(siis yritin- ehkä myöhemmin sitten, kun saan opastuksen tyttäreltäni) 

Aloitimme roomalaiskirjeestä. 1. luku takana. En pyri näissä kirjoitelmissa kertaamaan opetusta, vaan tuomaan sen joka eniten jäi puhuttelemaan  - elämään. Tänään se on kuva ihmisen suhteesta Jumalaan. Miten alussa ihminen oli kasvokkain Jumalan kanssa ja miten sitten ihminen käänsi selkänsä Jumalalle, kiinnittäen katseensa epäjumaliin ja tästä johtuen Jumala vuorostaan käänsi selkänsä ihmiselle - kätkeytyi - on salattu Jumala.

Miten monelle salattu Jumala-käsite on perin tuttu. On kokemuksia Jumalan puuheesta - johdatuksesta. Ja miten vaikea onkaan aika, jolloin on tunne, että Jumala on vaiennut kohdallani. En kuule, en näe, en tunne. Ja kuitenkin tiedän, että olet.

Opetukseen palatakseni: Tuli laki, joka vie oikeaan. Jeesus - Jumalan sana ja sakramentit (ehtoollinen, kaste,rippi, Pyhän Hengen lahja ym. riippuen eri kirkkokuntien painotuksista). Tie Jumalan yhteyteen on auki.

Itse koen yhteydessä merkittävänä suhteen vaalimisen. Se vie hiljentymään - viipymään (myös Raamatun äärellä)- olemaan avoin, kaikkine kysymyksineni...

(Huomaan, että voisin jatkaa tätä vaikka kuinka, mutta se oleellinen. Yritän pitää sen mielessä.)

Olen oikeassa paikassa - siis olen JOHDATUKSESSA.

25032014755.jpg

Tässä vihdoin kuva Unelmastani, jonka vuosi sitten tein.