siipi.png

                              Kuva:     http://kuvapuhuu.blogspot.com/

Mutta usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy. Hebr.11:1

Voinko aina luottaa... Johdatukseen ?

Niin, silloin kun kaikki menee niin kuin olemme suunnitelleet - se on usein helppoa. Miten on yllättävien tilanteiden suhteen. Voinko/tuleeko nekin ottaa Jumalan kädestä, vai juuri ne - jotta kasvaisin, jotta saisin nähdä ulospääsyn tai kaiken sen tarkoituksen.

Entä silloin kun ei ole suunnitelmaa. On vain: Odottaa ja luottaa - pysähdys. Tiettyyn rajaan asti sekin onnistuu. Harmikseni olen toistuvasti saanut opetella juuri tätä. Jumalan aikataulu on tuonut muutoksen sitten tullessaan. Mutta toistuvasti kuitenkin olen tunnistanut kärsimättömyyden itsessäni, ennen ´oven avautumista´ ja tuota muutosta. Nyt jo ajattelen; jos tämä on Jumalan keino rakentaa luottamusta Häneen - tulenko tässä valmiimmaksi.

Entä kun ´törmään´ asioihin, joihin koen etten voi vaikuttaa - asiat, jotka ´kaatuvat päälleni´- saanko silloinkin luottaa, että Jumala näkee voimavarani - kestokykyni.

Täällä tuli jossain tilanteessa ajatus Jumalan Sanaan  / Raamattuun liittyen. Miten näemme siinä osan Jumalasta - mutta Jumala on vielä paljon enemmän. Ihminen on taipuvainen analysoimaan ja määrittämään asioita - mutta Jumala ei tule mahtumaan meidän mitattavaksemme. Hän on kaikessa suhteessa meidän salattu Jumalamme: Suurin - Voimakkain  ja Viisain.

Mitä on suostua johdatukseen? Mitä se vaatii?

Ehkä tyjentymistä omavoimaisuudesta - ehkä sitä, että on jo kokemuksen kautta tietoisuus siitä, ettei enää halua erehdysten/mutkien kautta ratkaista asioita tai ehkä nekin tiet on jo vaan kuljettu loppuun. Ja jossakin minussa on syvätietoisuus, että juuri minua varten on varattu oma tie / suunnitelma / kutsumus.

Ja kohti sitä vie yksi askel kerrallaan, mutta ne askeleet on suostuttava ottamaan.  

... ja minä elän, en enää minä, vaan Kristus elää minussa...Gal 2:20

Kaikki, joita Jumalan Henki johtaa, ovat Jumalan lapsia. Room.8:14

' Sama on totta myös toisin päin käännettynä, eli Jumalan henki johtaa Jumalan lapsia'.

varpunen.png

 Kuva:     http://kuvapuhuu.blogspot.com/